Ghost. Foto: Mike Eriksson
Ghost. Foto: Mike Eriksson

Både Green Day och Ghost gör Sverigespelning

Svenska rockarna i Ghost stannar till på hemmaplan, medan punkrockarna Green Day gör ytterligare ett stopp i Sverige nästa år.

Ghost är klara för en spelning i Stockholm i vår. Den 28 april ställer de sig på Hovets scen, skriver arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.

Det svenska bandet har hyllats av kritiker både hemma och utomlands och har vunnit både två svenska Grammis och en amerikansk Grammy. De har nyligen avslutat sin USA-turné och den svenska spelningen är ett stopp på Europadelen av samma turné.

Även punkrockarna Green Day kommer till Sverige för en spelning nästa år. Den 21 juni spelar det amerikanska bandet på Slottsskogsvallen i Göteborg. Med sig som förband har de landsmännen i punkbandet Rancid.

Sedan tidigare är det känt att Green Day, som nyligen släppte sin senaste skiva "Revolution radio", även spelar i Globen i Stockholm den 27 januari och på Malmö Arena den 28 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".