Alexandra Rapaport gör rollen som Sonja Ek i tv-serien "Gåsmamman"
1 av 2
Alexandra Rapaport gör rollen som Sonja Ek i tv-serien "Gåsmamman" Foto: C More
Hela familjen Ek med mamma Sonja (Alexandra Rapaport i mitten)
2 av 2
Hela familjen Ek med mamma Sonja (Alexandra Rapaport i mitten) Foto: C More

Om succén "Gåsmammans" andra säsong: "Kastas rakt in i baksmällan"

Jonathan Eklund: "Jag är inte golvad, men hyfsat optimistisk"
0:55 min

Alexandra Rapaport spelar än en gång huvudrollen i den framgångsrika tv-serien "Gåsmamman". För idag har säsong två premiär och Kulturnytt har kollat in den.

För de som inte har koll är Gåsmamman svensk action, med en hyfsat dos drama. Antagligen något som går hem hos Johan Falk-älskare. I första säsongen sattes Alexandra Rapaports karaktär Sonja Ek i en svår sits när hennes make mördades och mörka hemligheter avslöjades. Hon tvingades då lite oväntat kryssa mellan familjeliv med tre barn och grov kriminalitet. När vi nu återser familjen Ek så kastas vi rakt in i baksmällan från förra säsongens crescendo.

Jag var från början tveksam till att de skulle göra en ny säsong, för första har i mina ögon en del brister men i stället så avslutas det hela bra. Det hade kunnat ta slut där. Men en framgång kräver nästan uppföljare, och av de två avsnitt jag sett så känns det ändå som att "Gåsmamman 2" kan vara inne på rätt spår. För i den där balansgången mellan vardagsliv och grova brott finns något som attraherar, tyvärr blir det inte alltid trovärdigt – har någon fått ett jobb på ett mer orimligt sätt än Sonja får i avsnitt ett? Jag är inte golvad, men hyfsat optimistisk.

Gåsmamman 2 har premiär idag på C More och sänds sedan på Kanal 5 i början av nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".