Ungdomar i konstprojekt vid Tensta konsthall. Foto: Intuitiva konsthallen.
Tensta konsthall är en av institutionerna som har fåt bidraget. Foto: Intuitiva konsthallen.

Miljonbidrag för att främja kreativa platser

Kulturrådet har valt ut 27 kulturprojekt över hela landet som kommer att få dela på det nyinstiftade "kreativa platser" bidraget på 32 miljoner kronor.

Kulturrådet har valt ut 27 kulturprojekt över hela landet som kommer att få dela på det nyinstiftade "kreativa platser"-bidraget på 32 miljoner kronor.

Projekten bygger på samarbeten mellan flera aktörer, ofta mindre föreningar tillsammans med etablerade institutioner. Ett exempel är nätportalen Megafonen i Stockholmsförorten Norsborg som slår ihop sig med teaterinstitutionen Unga Klara i projektet "Ortens verklighet".

Många av projekten lyfter platsens och boendes berättelser genom att arbeta med scenkonst, musik, konstnärlig gestaltning och poesi.

Sammanlagt inkom över 200 ansökningar till Kulturrådet. 80 kommuner och samtliga län finns representerade bland ansökningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".