Sveriges Radios julvärd 2016 Bibi Rödöö
Sveriges Radios julvärd 2016 Bibi Rödöö foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Bibi Rödöö årets julvärd i P1

"Kommer berätta vad som händer bakom kulisserna"
4:50 min

Bibi Rödöö känner kanske en del som programchef för Sommar & Vinter i P1 och i år har hon fått det ärofyllda uppdraget att vara P1:s julvärd.
– Det brukar ju vara jag som ringer och gör folk glada då jag erbjuder dem ett Sommar- eller Vintervärdskap. Nu var det jag som blev glad när jag fick frågan om ett Julvärdskap av P1-chefen.

Hela julaftonen får lyssnarna höra Bibi presentera program som ”Jul till salu” och P1-klassikern ”Julberättelsen”, i år specialskriven av Inger Edelfeldt.

– Det känns fantastiskt fint att få hålla vår publik sällskap på självaste julafton. Förutom att presentera våra program kommer jag att ringa upp några av årets Vintervärdar, avslöja en del av allt som hänt bakom kulisserna under mina 20 år med Sommarprogrammen och svara på frågan som jag fått i så många intervjuer under årens lopp; vad jag själv skulle prata om i ett Sommarprogram, säger Bibi Rödöö i ett pressmeddelande.


På julaftonen gästas hon av ett par av årets Vintervärdar och möjligen någon tidigare Sommarvärd. Bibi Rödöö kommer bland annat att presentera julaftonsklassiker i P1.Tidigare julvärdar i Sveriges Radio:
2016: Bibi Rödöö
2015: Titti Hahn
2014: Marie Lundström
2013: Gunnar Bolin
2012: Kjell Albin Abrahamson
2011: Kjell Albin Abrahamson
2010: Kjell Albin Abrahamson
2009: Kjell Albin Abrahamson
2008: Kjell Albin Abrahamson
2007: Kjell Albin Abrahamson

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".