Olof Wretling. Foto: Sofia Wretling
Olof Wretling kommer att vinterprata på juldagen. Foto: Sofia Wretling.

Olof Wretling är återigen lyssnarnas Vintervärd

"Jag kommer hålla i en kraftigt försenad julotta för morgontrötta"
1:01 min

Åtta stycken är de som får förgylla jul- och nyårshelgen och bland de åtta finns till exempel Martina Haag, Jesper Rönndahl och Olof Wretling, som för femte året i rad röstades fram som folkets favorit.

Det är Sveriges Radios lyssnare har bestämt vilka av de tidigare Sommarvärdarna som ska få vara med. För femte året i rad blev det Olof Wretling som röstades fram som publikens favorit. 

– Jag kommer att hålla en kraftigt försenad julotta för alla morgontrötta. Vi sänder från Sävar kyrka i Västerbotten. Jag kommer att kliva upp i predikstolen och göra så gott jag kan, berättar Olof Wretling. 

Med sig kommer han att ha folkmusikgruppen Kraja och musikern Mats Öberg. Olof Wretlings vinterprat kommer att sändas på juldagen.

Sedan följer författaren Stina Stoor, poeten och musikern Emil Jensen, gastronomen Edward Blom, opinionsbildaren Sakine Madon, pastorn och krönikören Tomas Sjödin, författaren Martina Haag och komikern Jesper Rönndahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".