Joakim Berg i Kent på scenen. Foto: Stian Lysberg/TT.
En gudstjänst blir det på rockgruppen Kents sista turné. Foto: Stian Lysberg/TT.

Kent blir temat på gudstjänst i samband med sista spelningarna

Prästen Jennie Wall: "Hade kunnat ha ett helt år med Kents låtar"
2:42 min

Lite drygt två veckor återstår av rockgruppen Kents karriär med sista turnén men redan i helgen kan man sörja i Danderyds församling – där blir det nämligen en speciell Kent-gudstjänst.

Jennie Wall är präst och håller i gudstjänsten:

– När vi började inse att det var ganska mycket jobb kring musiken med alla musiker som skulle repa ihop, då tänkte vi "oj, har vi tagit oss vatten över huvudet" men bland de församlingsbor vi har talat med är det bara positiva reaktioner.

Men lite otippat kommer inte Kents egen psalm 18:29-4 att spelas under gudstjänsten:

– Nej, i en gudstjänst så finns det vissa delar som måste vara med och då har jag försökt hittat musik som harmonierar med de olika gudstjänstdelarna.

Därför kommer det bli en mix av musik som många gillar och som också passar till gudstjänstens olika delar.

– Varje gudstjänst inleds ju med en syndabekännelse – så är det i alla kyrkor överallt – och det har att göra med att man ska börja om sitt liv på nytt, så då är "Förlåtelsen" given.

Men han sjunger ju – "Jag har bara mina jävla ord", får man svära?

– Ja, det är en fråga som man kan fundera över. Vi får se om det blir en korrigering på det. Det är på gränsen, men det beror på vilket sammanhang. Men det stora i den är ju att man pratar om synden och det är ju ett kyrkbegrepp. 

Hur kommer det att mottas?

– Jag tror att det blir en succé! Jag tror att det kanske inte är de mest kyrkvana som kommer att gå på den här gudstjänsten utan jag tror att det är lite annat folk än de som normalt kommer en söndag hos oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".