David Lindgren. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
David Lindgren. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

David Lindgren har långtgående planer på julmusiken

"Jag har alltid drömt om att får göra en riktigt bra julplatta"
0:58 min

David Lindgren släpper för första gången en julsingel "Till alla som längtar hem" och siktar på ett julalbum till nästa år.

David Lindgren har alltid tyckt om julmusik och att släppa en julskiva är något han velat göra länge.

– Jag har alltid drömt om att få göra en riktigt bra julplatta själv så det var kul att släppa den här singeln. Det är något jag kommer jobba på till nästa år då jag hoppas få göra en riktigt bra julskiva, säger han.

Singeln "Till alla som längtar hem" handlar om att få vara med familj och vänner och det vemodiga i att inte alltid ha tid för dem. 

– Just nu är jag på turné fyra dagar i veckan och det blir en del tid på hotellrum som känns rätt bortkastad, säger han och berättar att han hellre hade spenderat den tiden med sin familj.

Vad är bra julmusik för dig?

– Det är när det känns på riktigt och poplåtar som är lite uptempo har aldrig tilltalat mig. Jag gillar lugn julmusik med mycket känsla, säger han och berättar om förebilder som Josh Groban, Tommy Körberg och Peter Jöback.

Finns det något recept för en bra jullåt?

– Jag ville göra något som kändes på riktigt och äkta, inte bara för att det finns en "business". Det tror jag är receptet; att göra något som känns äkta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".