Felicity Jones som Jyn Erso i Rogue One: A Star Wars story. Foto: Disney.
Felicity Jones som Jyn Erso i Rogue One: A Star Wars story. Foto: Disney.

Rogue One: A Star Wars story – bländande och banal

"Repliken; may the force be with you, sägs lite väl ofta"
1:08 min

Visuellt bländande krigsfilm i Star Wars-kostym. En del häftiga skådespelare men också väl enkel handling. Premiär 14 december.
Betyg: (En stark) 3

"Rogue One: A Star Wars story är titeln och det är en helt fristående film. Både bländande och banal, och med betoning på Wars... det här är en krigsfilm i Star Wars-kostymer, där några av de djärvaste rebellerna försöker stoppa Imperiet från att utplåna andra planeter med sin Dödsstjärna..."

Repliken "may the force be with you" sägs lite väl ofta

"Det hjälper om man känner till den här världen, även om jag kan tycka repliken 'may the force be with you' sägs lite väl ofta. Med tanke på de enorma summor som pumpats in i filmen, både när den gjordes och nu när den ska marknadsföras så hade man också kunnat skapa lite mer magi i handlingen, och inte bara i det visuella."

Visar hur långt tekniken kommit och det är mycket välgjort

"Häftigast i filmen är att Peter Cushing dyker upp, han spelar Grand Moff Tarkin, befälhavare av Dödsstjärnan och Darth Vaders chef. Han avled redan 1994, men har flera bra scener i Rogue One, det visar hur långt tekniken kommit och det är mycket välgjort."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".