Tove Edfeldt som Mio och Bahador Foladi som Jum-Jum i Mio, min Mio. Foto: Petra Hellberg.
Tove Edfeldt som Mio och Bahador Foladi som Jum-Jum i Mio, min Mio. Foto: Petra Hellberg.

Mio min Mio - skogen blir till svartaste sten

Björn Jansson har sett Mio, min Mio
1:07 min

Fantasy med både kärlek och ondska. Så skulle man kunna beskriva Astrid Lindgrens "Mio min Mio". I helgen hade Stockholms Stadsteater premiär för en ny stor uppsättning.

Bo Vilhelm Olsson, är bara en pojke, en ensam liten pojke utan mamma och pappa, bara två styvföräldrar som inte vill veta av honom, han sitter på en parkbänk och frågar om vi hört om hans försvinnande den där oktoberkvällen. Han skulle bara gå ut och köpa skorpor när han försvann... sen så får vi höra historien om hur han som i en dröm, möter sin pappa Konungen och hur han som konungens son är utvald att bekämpa riddar Kato, ondskan med en sten till hjärta...

På Stockholms Stadsteater lyckas man med ljuset förvandla skogen till de svartaste berg och höstlöv till grönaste gräs och Astrid Lindgrens saga berättas enkelt, men ändå med det trollspö som gör att vi tar oss till fantasins värld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".