"Let it snow" av John Green, Lauren Myracle och Maureen Johnson.
"Let it snow" av John Green, Lauren Myracle och Maureen Johnson. Foto: "Let it snow" av John Green, Lauren Myracle och Maureen Johnson.

Spirande kärlek i julromanen "Let it snow"

Viveca Bladh: "Får en att vilja läsa högt för vem som helst i närheten"
0:56 min

Julromaner är ett anglosaxiskt fenomen som börjat sippra in i Sverige också. Ungdomsromanen "Let it snow" är en sådan som nu kommit på svenska och Viveca Bladh har läst boken som har tre författare; John Green, Lauren Myracle och Maureen Johnson.

Ja det här är en bok med tre berättelser som länkas samman till en om en vinterstorm sätter käppar i hjulet för några unga människor som ska fira jul och på olika sätt korsas deras vägar. Huvudpersonerna tvingas liksom stanna upp och fundera över vad som är viktigt i livet när julen sätts på vänt.

Det är kanske den ultimata julromanen med sina olika kärlekshistorier även om jag ibland undrar över lite fjantiga ingredienser som ett cheerleaderslag som ska baxas in i boken, men den där spirande kärleken som finns i berättelserna är lika glittrande fina som omslaget och boken bjuder också på härliga skratt speciellt av "Förr eller senare exploderar jag"-författaren John Green som får en läsa högt för vem som helst i närheten.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".