USA:s tillträdande president Donald Trump.
USA:s tillträdande president Donald Trump. Foto: Andrew Harnik/AP

Vem ska sjunga in Donald Trump?

I morgon är det fyra veckor kvar till Donald Trumps presidentinstallation men ännu är det oklart vem som sjunger in honom. Listan över artister som tackat nej växer.

Listan över vilka artister som inte ska framträda på Donald Trumps presidentinstallation den 20 januari växer. Sångaren Andrea Bocelli kommer inte, rapporterar The New York Times.

Det har en tid cirkulerat rykten om att den världsberömde sångaren skulle medverka. Nu säger Thomas J Barrack, som leder installationskommittén, att Andrea Bocelli erbjudit sig men att Trump har avböjt.

New York Posts skvallerspalt Page six erfar att det är den italienske sångaren som dragit sig ur, av rädsla för att kritiken mot Trump ska slå tillbaka mot honom.

Trump och Bocelli är goda vänner och Trump har en gång låtit sångaren låna ett av hans flygplan, enligt Thomas J Barrack.

Tidigare har Elton John gjort klart att han inte ska medverka, sedan detta antytts av Trumps övergångsteam.

Den enda artist som hittills är klar för den högtidliga installationen är 16-åriga Jackie Evancho, känd från "America's got talent", som ska sjunga nationalsången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".