Två kvinnor.
1 av 3
Debbie Reynolds fick 2015 motta ett hederspris från Skådespelarnas förening ur sin dotter Carrie Fishers hand. Foto: Vince Bucci/TT.
Debbie Reynolds 1954
2 av 3
Debbie Reynolds uppträder inför Amerikanska trupper i Seoul, Sydkorea 1954 Foto: D.H. Song
Debbie Reynolds, 1959
3 av 3
Debbie Reynolds, 1959 Foto: John Rooney

Skådespelerskan Debbie Reynolds död

Sonen: Hon är med Carrie nu
0:42 min

Skådespelerskan Debbie Reynolds har avlidit, skriver TMZ med hänvisning till hennes son Todd Fisher.

Debbie Reynolds sjöng och dansade sig in i filmhistorien i rollen som Kathy Selden i "Singin' in the rain" 1952.

Hon var enligt LA Times bara 18 år när hon blev klar för rollen, och fick öva på danssteg så att fötterna blödde.

"'Singin' in the rain' och att föda barn är de svåraste saker jag någonsin har gjort i mitt liv", skrev hon i sin självbiografi "Debbie" från 1988.

Hon var en av de stora filmstjärnorna och var med i många musikaler och komedier under 1950- och 1960-talet och Oscarsnominerades för bästa kvinnliga huvudroll för filmen "Colorados vilda dotter" 1964.

Debbie Reynolds fortsatte att göra roller i bland annat tv-serier. En av hennes sista blev en mindre roll i Steven Soderberghs tv-film "Mitt liv med Liberace" från 2013.

Reynolds var också mamma till skådespelerskan Carrie Fisher, världskänd för sin roll som prinsessan Leia i filmserien "Star wars", som avled på tisdagen.

Enligt TMZ befann sig Reynolds i sonen Todd Fishers hem när hon insjuknade i en misstänkt stroke. Hon fördes till sjukhus där hon senare avled.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".