Emilia Lind, lyssnarnas Sommarvärd.
Emilia Lind, lyssnarnas Sommarvärd. Foto: Stina Ericsson /Sveriges Radio

Vill du bli sommarvärd i P1? Förra årets lyssnarvärd Emilia Lind tipsar om vad du ska tänka på

Förra årets lyssnarvärd: "Det är viktigt att man tror på det man vill berätta"
0:31 min

På söndag öppnas en telefonsvarare dit sommarvärdsaspiranter kan ringa för att läsa in sin tänkta öppning på ett sommarprat. Den 19 juli får sedan en utvald lyssnare chansen att höras i "Sommar i P1".

I tio år har ett avsnitt av "Sommar i P1" vikts åt en lyssnares alldeles egna sommarprat. Så blir det även i år och det är dags att börja fila på era inledningar om ni är sugna på att prata. För på söndag öppnar ansökningsperioden, från och med då och tre veckor framåt går det nämligen att ringa in till en telefonsvarare och läsa in sina första fyra minuter. Det gäller dock att ha tänkt igenom sin idé.

– Jag tror att det är väldigt viktigt att man själv tror på vad man vill berätta, annars är det svårt att få det att verka trovärdigt, säger Emilia Lind som var förra årets lyssnarvärd.

Hennes eget sommarprat kretsade kring en tung period i hennes liv, då hennes mamma plötsligt gick bort när hon bara var 16 år gammal. Men Emilia Lind tycker inte att sommarpratet måste handla om något som hänt i ens liv. Det kan lika gärna handla om något man brinner för, och menar istället att det viktiga är att man har koll på vad man pratar om.

– Jag tror det är viktigt att man är väldigt insatt i det man ska prata om, för annars blir det inget bra program.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".