Filmpremiär:

Svenska filmen "Brev till en seriemördare" en thrillerdokumentär

1:13 min

Manal Masri vill veta vad som hände hennes bror, kvällen han sköts. Hon börjar brevväxla med den misstänkte, Peter Mangs som dömts för en rad skjutningar, för att få svar.

Titel: Brev till en seriemördare
Regissör:  Manal Masri
Manus:  Manal Masri
Skådespelare:
Genre: Dokumentär
Betyg: 4

I den svenska dokumentären tar Manal Masri saken i egna händer när inte rättsväsendet når ända fram. Hennes bror Kamal har blivit beskjuten i en gångtunnel i Malmö, och polisen tror att det är seriemördaren Peter Mangs som gjort det. Men i mängden av fall som han är åtalade för, så släpper man just det här. Det är svårt med bevisen.

Men Manal vill veta, inte minst för hennes brors skull, hur det hela gick till. Och hon inleder en brevväxling med Peter Mangs, som dömts för två mord och åtta mordförsök. Det här är Manals försök att få svar vi får se, men också hur livet slogs i spillror för brodern när han utsattes för beskjutningen. Jag ger Brev till en seriemördare, en fyra i betyg. Den är aktuell och personligt gjord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista