Oskar Linnros
Oskar Linnros Foto: Noah Agemo

Från populärmusik till psalm – Oskar Linnros är tillbaka!

Oskar Linnros: "Det här är jag och jag vill verkligen säga saker"
5:11 min

En psalm om naturens och samtidens gång är Oskar Linnros nya låt. Fyra år efter det senaste albumet "Klappar och slag" förverkligas nu idéen om att skriva en psalm och i samma veva också att visa upp en ny sida hos sig.

– Det svåra för mig har varit att få folk som inte känner mig att förstå att jag inte bara är en självupptagen kille i skinnjacka som sjunger om kärlek, säger Oskar Linnros. 

"Psalm för skolgårdar" är Oskar Linnros nya låt drar mer åt svenska visor och psalmer än till exempel hans tidigare verk. 

– Jag har inte doktorerat i svensk visa, det är inte det jag gjort de senaste åren, och jag är inte expert på psalmer. [...] Jag har aldrig haft såhär kul som jag har just nu, helt plötsligt känner jag mig som låtskrivare redo att använda hela mitt spektra. Det har slutat vara ett jobb, som det ibland varit att skriva musik, och blivit mer en förlängning av livet, säger Oskar Linnros. 

Kan man säga att det här är mer du? 

– Ja, det här är jag och jag vill verkligen säga saker i år, säger Oskar Linnros. 

Hör hela intervjun om förhållandet till religion, utmaningen att skriva en psalm och självkritik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".