Barnboken "Det var det fräckaste", Falakumbe om cumbia och Anna Blomberg i "Hur gör djur?"
Barnboken "Det var det fräckaste", Falakumbe om cumbia och Anna Blomberg i "Hur gör djur?" Foto: Wolf Erlbruch, Maral Raham samt Johnny Wohlin/TV3

Tips från Kulturnytt i P4

En liten godispåse från Kulturnytt i P4:s redaktion.

TV

Komikern Anna Blomberg känner vi från "Kvarteret Skatan" där hon bland annat gjorde Gun och hon har också imiterat en hel rad kändisar: Lill-Babs och Hollywoodfrun Maria Montazami är några som Anna Blomberg imiterat, men nu tar hon sig an en lite annorlunda skara att imitera - djur. Det är SVT:s gamla humorshow "Hur gör djur?" som TV 3 nu tar över och där de tävlande får gissa hur djur gör och kanske då också vad Anna Blomberg ska föreställa.

BARNBOK

I veckan fick tyske barnboksförfattaren Wolf Erlbruch ta emot världens största barnbokspris: litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Han får priset bland annat för sin humanism och han har precis som Astrid Lindgren aldrig ryggat för att berätta om svåra saker för barn men han gör också som Astrid riktigt roliga böcker.

En bok som han illustrerat är "Det var det fräckaste" om en liten mullvad som kommer upp från jorden med en bajskorv på sitt huvud och förgrymmad försöker han få reda på vem som gjort det. Man får möta alla möjliga djur och när Mullvaden får sin lilla hämnd.

MUSIK

Latinamerikanska salsan är numera vardagsmat både i radio och på dansgolv i Sverige medan musikgenren cumbia inte har fått samma fäste men det vill svenska bandet Falakumbe ändra på och gör nu en Cornelis Vreeswijks-tolkning.

Cumbia - vad är det? Ja en latinamerikansk musikgenre ursprungligen från Colombia men spridd i hela latinamerika och känd för sin baktakt som visar på hur musiken tagit intryck från olika folkslag

Hörs: både på dansgolv och i radion, tränar du zumba har du troligen skakat din rumpa till detta!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".