Kenneth Wahlberg ny sångare i Vikingarna. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Kenneth Wahlberg ny sångare i Vikingarna. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.

Kenneth Wahlberg "Dansbandsmusiken var min revolt"

"Killarnas byxben ska fladdra på dansgolvet"
11 min

Efter tio år som Elvis-imitatör tyckte han det var dags att lägga av med sparkdräkten. Nu sjunger han med favoritbandet, Vikingarna. Vi möter nye sångaren Kenneth Wahlberg.

Kenneth Wahlberg:

– Att vara en efterföljare till en av Sveriges absolut bästa sångare, Christer Sjögren, det är stora skor att fylla. Men det hade Christer Sjögren också när han tog över efter Stefan Borsch.

– Då trodde man att Vikingarna var slut när Stefan slutade, men det fick ju en extrem vändning så de blev ännu större med Christer Sjögren.

Vem är då nye sångaren Kenneth Wahlberg?

– Jag är från Malmö, och dansbandsälskare, gillar hela kulturen och framför allt Vikingarna som jag varit fans till sen barnsben. Jag är uppvuxen i en familj som avskydde dansband, så detta är min revolt.

– Jag startade om bandet när jag frågade Jörgen Arnemar om jag fick göra en hyllningsplatta till Vikingara. Jag tyckte det var så synd att hela den här låtskatten inte fanns tillgänglig ute på dansbanorna live.

– För min egen del har jag haft tio års skola som Elvis-imitatör. Åkte kring i hela Norden och Tyskland under namnet Ken Wegas och lekte Elvis och sprang omkring i sparkdräkt. Jag hade som mål redan från början att inte hoppa omkring i sparkdräkt när jag fyllde 50. Nu är jag 48 så jag klarade mig på målsnöret.

I intervjun berättar Kenneth Wahlberg också om inspelningarna av nya skivan i Sun Studios där Elvis spelade in. Om ett Guiness-rekord. Och om hur rösten ska få killarnas byxor att fladdra ute på dansgolvet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".