Ur öppningsscenen i La La Land. Foto: Nordisk Film.
Ur öppningsscenen i La La Land. Foto: Nordisk Film.

Filmen "La la land" får egen dag i Los Angeles

Borgmästaren i Los Angeles instiftar en egen dag för att fira kreativitet och den där önskan att få stoppa trafiken för en dans, berättar BBC.

– Ett kärleksbrev till Los Angeles och alla drömmarna som bor i staden, säger "La la land"-producenten Jordan Horowitz om den hyllning till drömfabriksstaden som filmen är och som igår fick en egen dag.

Den flerfaldigt Oscarsbelönade filmen firades 25 april med dansare som i linor från ett tak längs en husfasad dansade för publiken nedanför och ett högtidligt instiftande av dagen.

Los Angeles borgmästare Eric Garcetti anslöt sig och spelade piano till en av låtarna ur soundtracket och höll sedan ett tal där han beskrev filmen som en spegel av staden:

– Den visade vår passion, kreativitet, optimism och förstås den djupt rotade impulsen att stanna bilen och kliva ur för att bara dansa.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".