Bill Drummond. Foto: Tracey Moberly
Konstnären Bill Drummond, ena halvan av KLF. Foto: Tracey Moberly

KLF tillbaka i glassbil i Liverpool

Den kontroversiella musik- och konstnärsduon KLF avslutade sin karriär 1994 genom att elda upp en miljon pund och med ett löfte om att återkomma om 23 år. Och i natt hände det.

Klockan 23 minuter över midnatt, dök de upp i en glassbil i Liverpool, skriver The Guardian och är nu aktuella med en roman med titeln "2023 - A trilogy".

Brittiska konstnärerna och musikerna Bill Drummond och Jimmy Cauty var hjärnorna bakom KLF och hade stora hits med "The Justified Ancients of Mu Mu" och "3 am Eternal".

KLF stod för många spektakulära framträdanden, bland annat det sista på Brit-Award då de gjorde en trashmetal version av "3 am Eternal" och avslutade med att skjuta lösa skott med ett automatvapen mot publiken.

Efter ett bråk med svenska Abba om en sampling som Björn Ulveaus och Benny Andersson inte tyckte var lämplig, åkte gruppen till Sverige och försökte söka upp svenskarna för att övertala dem. När de misslyckades brände de skivor på en åker och kastade resten i havet, på väg hem med färja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".