Tony Allen är Stockholm Jazz Festival affischpojke i år. Foto: Pressbild

Tony Allen och Oumou Sangré till jazzfestival i Stockholm

Stockholms jazzfestival är klara med sitt program och förutom nigerianske Allen och maliske Sangaré blir det såväl amerikanskt som norskt i startfältet.

En festival med många olika stilar inom jazzen. Så beskrivs årets upplaga av Stockholms jazzfestival av arrangören Fasching.

"Det är kul att få skaka om publiken lite. Vi vill tänja på gränserna för jazzen och vad som kan platsa på en jazzfestival, vi vill ge publiken en möjlighet att ta sig utanför sina vanliga invanda spår", säger Eric Birath, festivalchef i ett pressmeddelande.

Bland de som kommer till festivalen märks den nigerianske trummästaren Tony Allen, maliska sångerskan Oumou Sangaré och amerikanske pianisten Vijay Iyer. Även den norske saxofonisten Marius Neset kommer till Stockholm.

Sedan tidigare är Kristin Amparo klar för festivalen. Hon bildar en musikalisk supergrupp tillsammans med Shirin och Timbuktus band Damn.

Stockholms jazzfestival arrangeras mellan den 6 och 15 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".