Cherrie, Babak Azarmi och Erik Lundin på gemensam turné.
Cherrie, Babak Azarmi och Erik Lundin på gemensam turné. Foto: Paul Edwards

Erik Lundin och Cherrie på Folkets hus-turné med fri entré

De två musikerna tar med sig forne RMH-bossen Babak Azarmi och besöker Folkets hus och parker runt om i Sverige för workshops och spelningar. Allt är gratis och riktas till ungdomar och unga vuxna.

Under hösten beger sig R&B-artisten Cherrie, rapparen Erik Lundin och kreatören Babak Azarmi (som grundade det kreativa kollektiva Respect My Hustle som båda nämnda artister jobbade inom) ut i landet för att försöka coacha och inspirera ungdomar och unga vuxna som drömmer om att lyckas som konstnär, det enligt ett pressmeddelande.

Under eftermiddagarna kommer de tre att hålla i workshops för deltagarna, som ska vara mellan 15 och 25 år gamla, och senare under kvällen blir det livespelning. Allt utan kostnad. Totalt blir det sex stopp på höstturnén runtom i landet, gemensamt är att alla sker på Folkets hus.

"Den musik som idag skapas ute i Sveriges förorter är så äkta som den kan vara. Den tas fram utan riktiga resurser eller platser som studios, därför är vårt arbete att sprida det självständiga arbetssätt som funkat för oss viktigt för framtidens skapare.” hälsar Cherrie i ett pressmeddelande.

Turnédatum

23 september Kungsmarken, Karlskrona

24 september Rosengård, Malmö

1 oktober Rinkeby, Stockholm

6 oktober Borlänge

7 oktober Vivalla, Örebro

14 oktober Fisksätra, Nacka

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".