RIKSTEATERNS HÖST:

Dans, demokrati och så en svensk musikal

5:00 min

Anders Ekborg i en svensk nyskriven musikal, Stefan Sundström med nya miljölåtar och en hel del dans. Riksteatern har presenterat sitt höstprogram.

Det är som vanligt ett brett utbud, när Riksteatern presenterar sitt program.
Allt från föreställningar om demokrati till en nyskriven svensk musikal med skönsång av Anders Ekborg.
Pjäsen Olydnad har premiär den 25 oktober i Storuman, och musikalen Bläck eller Blod har premiär den 15 oktober i Hallunda.

Här finns en stor uppsättning av Federico García Lorcas klassiska pjäs Bernardas Hus med Tyst Teater, premiär redan nästa vecka den 5 september på Södra Teatern i Stockholm. Och den minimalistiska dansföreställningen Hemma hos dig med Carl Olof, där man kan få besök av Carl Olof Berg som ger en kort föreställning hemma hos dig mot en kopp kaffe och löfte om ett foto av Carl Olof. Han börjar i ett hem i Askersund den 4 september.

Musikern Stefan Sundström och TV-profilen Martin Emtenäs har satt ihop föreställningen Vi som bor här där det kommer att handla om biologisk mångfald, med musik och nya fakta. På varje ort kommer också en gäst at dyka upp, till exempel ormmannen i Sundsvall. Premiär 26 september i Nyköping.

Romanen Maken av Gun-Britt Sundström som åter blivit populär, sätts nu för första gången upp på scen. Dramatiserad av Ninna Tersman och regisserad av Lena Mossegård. Premiär i Nora den 3 oktober.

För alla popnördar så kommer gänget bakom radiosuccén "Pop och politik" att turnera landet runt med föreställningen Allt du måste veta om pop. Anna Charlotta Gunnarson, Agneta Karlsson och David Silva står på scen och ger oss både fakta om damorkestrar och Ulf Lundells moves. Premiär i Burträsk 20 oktober.

Och det här var bara ett smakprov på Riksteaterns höst. Mer finns på Riksteaterns egen hemsida www.riksteatern.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista