Suzanne Reuter under inspelningen av Lyrro.
Suzanne Reuter under inspelningen av Lyrro. Foto: Amar Buyric/SR

Suzanne Reuter om nya filmen:"En efterlängtad uppföljare till 'Yrrol'"

Suzanne Reuter: "Jag tänkte att nu blir det äntligen av!"
1:22 min

Det tog 23 år men nu är uppföljaren snart här. Lorrygängets film "Lyrro – Ut&Invandrarna." Kulturnytt i P4 har besökt inspelningen.

Peter Dalle har skrivit manus och regisserar och skådespelerskan Suzanne Reuter har längtat efter det här.

– Jag tänkte att nu blir det äntligen av! Nu gör Peter äntligen det som han har lovat. Vi är ju flera som har försökt påverka honom. Det är flera generationer som tycker att det här är jättekul, det har jag ju hört på stan om inte minst, säger Suzanne Reuter.

Vad handlar det här om?

– Det handlar om hur vi inte vill bli gamla. Hur vi i västvärlden kanske söker oss nedåt mot värme och hav medan andra därifrån söker sig norrut.

Blir det sketcher?

– Det blir sketcher men ändå följer du en historia. Jag gör flera olika figurer, bland annat en kvinna som är gift med Claes Månsson. Vi gör ett äldre par som vill åka på semester för att bli smala och snygga och bruna och absolut inte gamla, det är roligt.

Det är ett otroligt aktuellt tema, om ut- och invandrare, kan man verkligen skoja om det?

– Ja på det här sättet som Peter Dalle skojar om det så tycker jag det. Annars skulle jag inte vara med i den här filmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".