PewDiePie. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
PewDiePie stoppar kommentarerna. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

"Pewdiepie" ber om ursäkt för rasistiskt uttalande

Den svenska Youtube-stjärnan Felix "Pewdiepie" Kjellberg ber om ursäkt efter att ha använt det grova och nedsättande "n-ordet" i en av sina spelvideor.

- Ni kommer inte tro mig, men när jag hör andra spelare använda den typen av språk som jag gjorde uppfattar jag det som otroligt omoget och dumt, säger han i ett nytt klipp.

Vidare förklarar "Pewdiepie" att han uttryckte sig i stundens hetta.

- Jag sa det fulaste ordet jag kunde komma på och det bara slank ur mig. Jag tänker inte ursäkta hur det kunde göra det för det finns inga ursäkter, säger han.

Det är inte första gången Youtube-profilen anklagas för rasism och i klippet nämner han att han borde ha lärt sig från tidigare kontroverser samt kallar sig själv för "en idiot".

-Jag är verkligen ledsen ifall jag förolämpade, sårade eller gjorde någon besviken. I min position borde jag veta bättre. Jag vet att jag inte kan fortsätta klanta till det såhär, säger "Pewdiepie".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".