Fyra män med röd bakgrund
Bo Kaspers Orksester. Michael Malmgren, Fredrik Dahl, Bo Sundström och Mats Schubert Foto: Martin Engborg/Sveriges Radio

Bo Kaspers Orkester tar sin jazz upp på krogshowscenen

Bo Sundström: "Vi har hört lite skräckhistorier"
1:45 min

De har spelat tillsammans i snart 25 år och har mängder med live-framträdanden bakom sig. Men i höst ger man sig på en ny erfarenhet, nämligen en krogshow.

Bo Kaspers Orkester kommer under hösten spela på Rondo med showen "Allt ljus på oss". Om en vecka är det premiär och just nu är bandet mitt uppe i de sista repetitionerna. Vår reporter Martin Engborg var på plats för att kolla om det är nån skillnad på krogshow och "vanlig" show.

– Det är helt nytt för oss att spela för en ätande krogpublik. Vi har hört avskräckande exempel där det kan vara ganska mycket fylla, sa Bo Sundström. 

– Vi började ju faktiskt att spela på skräniga klubbar en gång i tiden så det ordnar sig nog, tillade Fredrik Dahl. 

Och när det gäller valet av låtar är katalogen stor, men de tror sig ändå ha ganska bra koll på vilka låtar publiken vill ha.

– Vi måste spela vissa låtar och vi vill spela dem, sa Michael Malmgren.

Det är inte första gången bandet är i Göteborg. I över tjugo år har bandet spelat på många krogar runt om i stan och har, enligt Bo Sundström, en fin relation med göteborgarna.

Premiär för showen "Allt ljus på oss" är på torsdag den 21 september på Rondo.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".