Skådespelaren Alexander Skarsgård.
Skådespelaren Alexander Skarsgård. Foto: Frederick M. Brown

Svenske skådespelaren Alexander Skarsgård vann en Emmy

Skådespelaren Alexander Skarsgård vann sin första Emmy-statyett, ett av världens finaste tv-priser.

När tv-världens finaste priser delades ut vann Alexander Skarsgård i kategorin bästa manliga biroll i miniserie för sin roll som den våldsamme hustrumisshandlaren Perry Wright i "Big little lies".

Hans roll som skitstövel i HBO:s miniserie har väckt både avsky och beundran hos kritiker och publik. Serien, som beskrivs som en svart komedi, är baserad på en roman med samma namn skriven av Liane Moriarty. Den kretsar kring fyra kvinnor, maktspel och mord i den välbärgade staden Monterey. De fyra kvinnorna spelas av Nicole Kidman, Reese Whiterspoon, Laura Dern och Shailene Woodley.

Även Laura Dern fick ta emot en statyett under galan, i kategorin bästa kvinnliga biroll i miniserie, för sin insats i "Big little lies".

Stephen Colbert öppnade Emmygalan med hjälp av en överraskningsgäst.

Sean Spicer, Vita husets forne presschef, rullade ut ett podium som han ställde sig bakom och förutspådde att galan kommer att slå rekord i antalet tv-tittare.

– Detta kommer att vara den största publiken som någonsin har bevittnat en Emmygala, punkt slut, sade Spicer med auktoritär röst.

Hans uttalande liknar det han gjorde efter president Donald Trumps invigningstal, som fick stor uppmärksamhet och ledde till Melissa McCarthys komiska skildringar av Spicer i tv-programmet "Saturday Night Live".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".