Göteborgs kulturchefer går ihop mot nazism

Göteborgs kulturchefer går idag ut i ett gemensamt uttalande mot nazism och rasism i anslutning till Nordiska motståndsrörelsens planerade demonstration den 30 september.

Ställningstagandet ska även gestaltas på olika sätt under dagen på de kulturarenor som ingår - till exempel Stadsteatern, Stadsmuseet och Konsthallen.

Sten Cranner är VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Konserthus. Han säger till Kulturnytt att de bland annat ändrar vepan som hänger på byggnaden.  Det är en subtil gest, men att barnen ska förstå att jorden är en plats för alla, menar Sten Cranner.

– Det är en speciell situation för oss eftersom vi gör en föreställning i Biskopsgården och en familjeföreställning på Götaplatsen. Vi ville nå en publik som kanske inte kommer till centrum, en plats som har vissa utmaningar. Det får ett ännu starkare symboliskt värde nu när staden fylls av NMR och de krafterna, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".