Melissa Joan Heart spelade i "Sabrina - Tonårshäxan"
Melissa Joan Heart spelade i "Sabrina - Tonårshäxan" Foto: Christian Alminana/TT

Netflix gör ny och mörkare "Sabrina – tonårshäxan"

"Sabrina - tonårshäxan" återvänder till tv-rutan.

Tidigare i höst rapporterade vi om att tv-nätverket The CW och Warner Bros med ett en timmes långt avsnitt till säsongen 2018-2019. Men nu är det klart att Netflix gör två säsonger av den populära serien. Den beskrivs som en uppväxthistoria där Sabrina kämpar mot onda krafter som hotar henne, hennes familj och världen, skriver Deadline. Som referenser nämns skräckklassikerna "Rosemary's baby" och "Exorcisten".

Serien sändes från mitten av 90-talet till början av 00-talet var en komedi och baserades på en serietidning med samma namn från förlaget Archie Comics. När den återvänder blir det dock en mörkare historia då skräckserien "Chilling adventures of Sabrina" från samma förlag ligger till grund.

I tv-serien ska tittarna få följa tonårshäxan Sabrina som kämpar mot onda krafter som hotar henne, hennes familj och världen. Serien beskrivs vara i samma genre som skräckklassikerna "Rosemary's baby" och "Exorcisten".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".