Elisabeth Moss som Detective Robin Griffin.
Elisabeth Moss som Detective Robin Griffin. Foto: SVT

Tv-serien "Top of the lake" är en match made in heaven

Ylva Nilsson: "Mer helvete än himmel i denna skruvade, kolsvarta uppföljare"
1:09 min

På måndag kväll är det premiär för andra säsongen av tv-serien "Top of the lake". Ylva Nilsson började titta och hade väldigt svårt att sluta.

Skådespelerskan Elisabeth Moss och manusförfattaren och regissören Jane Campion är en match made in heaven!

Annars är det mer helvete än himmel i denna skruvade, kolsvarta uppföljare av Top of the lake. Första säsongen rosades ju världen över och även denna säsong, med undertiteln China girl, har en utsatt ung kvinna i fokus.

Misshandlad och dränkt spolas en oidentifierad, asiatisk flicka upp på en strand i Sydney och det blir kommisarie Robin Griffins uppgift att få fram vem flickans är, samtidigt som hon själv börjar leta efter sin egen bortadopterade dotter.

Elisabet Moss gör henne med blixtrande närvaro och en scenisk intelligens som gör henne till en av världens mest eftertraktade skådespelare just nu.

Välkänd för den svenska publiken är även David Dencik som gör en nyckelroll i den undre värld handlingen kretsar kring. Och en nervig Nicole Kidman ger ytterligare stjärnglans till denna nagelbitare som kommer att sätta guldkant på måndagkvällarna i SVT sex veckor framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".