Författaren Fredrik Backman.
Författaren Fredrik Backman. Foto: Henric Lindsten

Fredrik Backman ger bort böcker under Bokmässan i Göteborg

Fredrik Backman, författaren till romanen "En man som heter Ove", skänker bort 600 exemplar av Astrid Lindgrens "Bröderna Lejonhjärta".

Det skriver författaren i ett inlägg på Facebook, där han förklarar att böckerna delas ut gratis till barn, eller till en vuxen som vill ge boken till ett barn, på torsdag till söndag i tre olika bokaffärer i Göteborg.

"Jag är vuxen nu, jag har egna barn, och jag vet nästan aldrig hur jag ska svara på deras frågor om allt i livet som är svårt och ont och obegripligt orättvist. Varför människor hatar varandra och varför vuxna går runt på gatorna och skriker. Men när man inte vet något så frågar man den smartaste man vet, och jag vet ingen smartare än Astrid."

 

Det är inte första gången som Fredrik Backman skänker barnböcker. Efter terrordådet i Stockholm i april i år skrev Fredrik Backman på sin Facebook att han hade lagt sitt kort i kassan på en bokhandel i centrala Stockholm och uppmanade följare som hade vägarna förbi att välja ut en valfri barnbok.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".