Kaj Linna på Bokmässan 2017
Kaj Linna avslöjar för P4 Göteborg att han ska skriva en egen bok om sitt rättsfall. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio

Kaj Linna skriver egen bok om sitt rättsfall

"Fullständigt övertygad om att jag vet hur det här har gått till"
0:39 min

Kaj Linna som blev oskyldigt dömd för rånmordet i Kalamark tänker skriva en egen bok om sitt rättsfall.

Kaj Linna avslöjar för P4 Göteborg att han tagit kontakt med ett utländskt förlag för att ge ut en egen bok. I den vill han teckna en mer heltäckande bild och berätta om händelser som ännu inte kommit fram.

– Det finns mycket som jag skulle vilja skriva om och berätta. Jag är fullständigt övertygad om att jag vet hur det här har gått till, och det vet polisen också. Men de verkar inte så intresserade, säger han till P4 Göteborg.

Den 30 maj i år släpptes Kaj Linna fri efter att ha suttit oskyldigt dömd för ett brutalt rånmord i Kalamark i tretton år. I helgen besöker han Bokmässan tillsammans med DN-journalisten Stefan Lisinski, aktuell med boken "Att ta ett liv" som handlar om Linna-fallet, och radiojournalisten Anton Berg, som uppmärksammade Kalamarkfallet i podcasten "Spår". 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".