Bild på komikern David Batra, mörkhårig  med glasögon.
David Batra på turné i landet. Foto: Pressbild

Ekivok bussresa höjdpunkt i David Batras "Elefanten i rummet"

Björn Jansson: "Roligast när hans struntade i Elefanten"
1:12 min

I helgen var det premiär för David Batras ståupp-show "Elefanten i rummet". Och det skulle ju handla en hel del om hur det var att vara tillsammans med en partiledare. Björn Jansson var på premiären!

Hur fungerade det, nu när Anna Kinberg Batra avgick…

– Just det fixade han ganska snyggt, nu blev det skämt om att han fick skriva om allt när det var som stressigast inför premiären och sen kunde han ju dra skämt från partiledartiden. Men jag saknade ändå skärpa och elakhet. Nu var han väldigt snäll mot henne och partikamraterna. Han gav fler kängor åt Löfvén. Den enda moderaten som fick byxorna neddragna var Anders Borg. Det kändes som om Anna Kinberg Batra korrekturläst hela showen.

Så hur kul var det då?

– Det var jämnkul kan man säga, bäst var när han struntade i Elefanten, och berättade om föräldramöten han genomlidit eller mammans resa till Ales stenar en väldigt ekivok bussresa, men politikerskämten var ganska beskedliga, inte mycket avslöjanden där inte. Men en godkänt trevligt proffsig ståuppkväll får man som publik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".