Tobias Norelius är producent för Annie. Klara Nordmarker och Felicia By delar på huvudrollen.
Tobias Norelius är producent för Annie. Klara Nordmarker och Felicia By delar på huvudrollen. Foto: Malin Björk/Sveriges Radio.

Barn och hundar på scen när Säffleorperan sätter upp musikalen "Annie"

Producenten: Den är otroligt charmig och underhållande
2:46 min

Säffleoperan har premiär för "Annie" på lördag och då med både hundar och barn på scen.

– Jag är redo för lördagen men det känns lite pirrigt, säger Klara Nordmarker som spelar huvudrollen som Annie.

Klara delar rollen med Felicia By som blev glad när hon fick veta att hon skulle få huvudrollen.

– Jag blev väldigt förväntansfull och chockad och väldigt glad såklart.

Det är en gammal sanning inom tv-världen att man ska undvika att jobba med barn och hundar för de är så svåra att regissera, men Tobias Norelius som är producent håller inte med.

– Det är lite det som gör den här föreställningen. Den är otroligt charmig och underhållande och där har hundarna och barnen en stor del, säger Tobias Norelius.

Idén till att sätta upp "Annie" fick producenten förra året när han stod och delade ut flygblad på stan. En man kom fram och frågade varför de aldrig hade satt upp "Annie". Tobias tog till sig av kritiken och på lördag är det premiär. 

– Den är perfekt för Säffleoperan. Den är charmig, den har barn och har stor plats för kör så det var bara att ta den till Säffleoperan för första gången säger Tobias Norelius.

Musikalen hade premiär på Broadway 1977 och spelades flera tusen gånger där. Den vann sju Tony Awards, bland annat för bästa musikal. I Säffleoperans version kommer 24 barn stå på scen tillsammans med hela operans ordinarie ensemble och en hund. Två hundar har rekryterats för att dela på rollen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".