Europe
Europes nya skiva "Walk the earth" släpps 20 oktober. Foto: Brian Cannon

Joey Tempest om nya skivan från den legendariska studion

Joey Tempest: "Det är svårt att få den studion. Det är många som vill vara där"
1:09 min

Abbey Road studio i London är legendarisk. Listan är lång över artister och band som har spelat in sin musik där. Nu är svenska hårdrocksgiganterna Europe en av dem.

Studion i London är kanske mest känd för att The Beatles spelade in nästan alla sina låtar där och nu har svenska hårdrockarna i Europe fått chansen att spela in sitt elfte studioalbum där.

– Det är svårt att få den studion. Det är många som vill vara där. Att få två veckor i rad är svårt men vi lyckades med att få det så vi flög över vår producent i från USA och gjorde "Walk the Earth" där, säger Joey Tempest sångare i Europe när han intervjuas av Caorlina Norén i P4 Musik.

– Det blev en sån där "mirakelplatta" som när man lyssnar på nu, själv tänker "hur fick vi till det här?" och som elfte platta. Vi som var populära då och nu gör vi intressanta grejer igen, tycker vi, vi får se hur det går, säger Joey Tempest och fortsätter. 

– Det är en väldigt intressant platta för oss och det känns som att vi har hittat någonting som vi inte kunde göra förut. Det är en annan dimension textmässigt, andra dimensioner uttrycken när vi spelar och det finns ett djup som inte fanns då, säger Joey Tempest.  

Skivan "Walk the earth" släpps den 20 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".