Rolling Stones, stilikoner? SVT Bild
1 av 5
Rolling Stones som stilikoner förr - och nu. Foto: SVT Bild
The Rolling Stones
2 av 5
Vad har Rolling Stones för antikvärde? Foto: Evan Agostini/Scanpix
Jonna Bergh
3 av 5
Jonna Bergh, redaktör för Styleby. Foto: Jan Gradvall
Rickard Thunér i studion hos Jan Gradvall.
4 av 5
Rickard Thunér i studion hos Jan Gradvall. Foto: Anna Tullberg
Ola Hultgren, trumslagare.
5 av 5
Ola Hultgren, trumslagare. Foto: Anna Tullberg

Är Rolling Stones barock eller rokoko?

Är Rolling Stones barock eller rokoko?
38 min

Kan Rolling Stones i dag klassas som antikviteter? Vilken beståndsdel betingar högsta värdet? Djupanalys med Rickard Thunér från Antikrundan, modeexperten Jonna Bergh och trumslagaren Ola Hultgren i Gradvallpodden.

Ronnie Wood, Charlie Watts, Mick Jagger och Keith Richards. The Rolling Stones har varit igång sedan 1962 och är ett av världens mest framgångsrika rockband. Snittåldern på medlemmarna i bandet är 74 år. Till skillnad från andra band som aldrig slutat turnera handlar inte Rolling Stones om nostalgi. De är fortfarande i allra högsta grad relevanta för sin publik, som inte sällan består av en stor andel unga människor.

Gradvall undersöker vad Rolling Stones antikvitetsvärde består i, fördjupar sig i den mest värdefulla medlemmen och får svar på hur ett så gammalt band fortfarande kan vara relevant för en ung publik.
 

Producent: Anna Tullberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".