Tarik Saleh har skrivit och regisserat The Nile Hilton Incident. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Tarik Saleh har skrivit och regisserat The Nile Hilton Incident. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.

Svenske regissören Tarik Saleh gör avsnitt av tv-serien "Westworld"

Tarik Saleh regisserar ett avsnitt av HBO-serien "Westworld" som spelas in just nu i södra Kalifornien, skriver Aftonbladet.

 

Det var när hans film "The Nile Hilton incident" vann det prestigefyllda jurypriset på filmfestivalen i Sundance i januari som han kallades på möte hos HBO, och ett par månader senare kom erbjudandet.

– Det är möjligt att vissa inte erkänner det, men jag tror att alla regissörer någon gång drömmer om att regissera i Hollywood, säger Tarik Saleh till tidningen.

 

I augusti rapporterade Variety att Gustaf Skarsgård och Fares Fares är klara för varsin roll i den kommande andra säsongen av succéserien, som utspelar sig i en futuristisk nöjespark där besökarna kan leva ut sina fantasier. Bland övriga skådespelare i sci-fi-serien finns Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, Thandie Newton och Luke Hemsworth.

 

Den kommande säsongen av "Westworld" väntas ha premiär nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".