Olof Wretling. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Olof Wretling. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Komikern Olof Wretling blickar tillbaka på sitt liv och övervunna hinder i ny bok

Komikern Olof Wretling "Det skall inte vara så långt mellan skratt och gråt"
2:11 min

Olof Wretling har berättat om diagnoserna i sitt liv på scen och hans populära Sommarprogram i P1 handlade bland annat om att förlora sin pappa. Nu blir det bok av berättelserna.

Olof Wretlings "Sommar"-program handlade bland annat om att förlora sin pappa och programmet blev så omtyckt att han fem gånger har röstats fram som lyssnarnas favorit att göra "Vinter"-program. Efter det bestämde han sig för att skriva en bok.

– Jag har aldrig tänkt på det som memoarer eller någotsådantdär, för det vet jag egentligen inte vad det är, utan jag har tänkt det mer som en livsberättelse. Att hitta sin stig i livet och konfronteras med sorg och rädslor.

Han berättar om hur han fajtades med dyxlexi på högstadiet och gymnasiet och inte hade något självförtroende i att skriva och uttrycka sig i text. Att backa tillbaka och se hur det gått är en historia värd att berätta

– Men idag 2017 har jag gett ut två böcker, åtta pjäser och tre tv-serier... Om jag berättar den historien så kanske någon där ute tänker: "kan han då kan jag med".

Tisdag 17 oktober tar Olof Wretling upp sin föreställning "Diagnoserna i mitt liv" och åker på turné.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".