eddaopera
Edda Magnason spelar huvudrollen som Anna i operan "De sju dödssynderna" på Göteborgsoperan. Foto: Mats Bäcker

Edda Magnason spelar huvudroll i "De sju dödssynderna"

1:05 min

På lördag har både Kurt Weills och Bertolt Brechts "De sju dödssynderna" och Giacomo Puccinis "Gianni Schicchi" premiär på Göteborgsoperan. Huvudrollen som Anna i "De sju dödssynderna" spelas av Edda Magnason

Edda Magnason kanske är mer känd för sina skådespelar- och sånginsatser i andra sammanhang. Men just i operasammanhang är hon ändå rätt ovan.  

– Jag hamnar ofta i det att de vill ha en röst som inte är klassisk, då frågar de mig. Sen i andra sammanhang är det likadant. Som i jazz-sammanhang när de behöver någon som inte är jazzsångerska, ja då åker jag in också. Jag har väl någon sån "katten bland hermelinerna"-roll i artistlivet, säger Edda Magnason och tillägger att hon trivs väldigt bra på operan.

– Jag tycker mycket om sådana här hus över huvud taget. Jag trivs väldigt bra, speciellt i vissa perioder. Jag älskar övningsrummen. Här finns ju massa övningsrum så ibland när vi har slutat för dagen så brukar jag gå in och sätta mig och spela mina egna grejer, som en liten paus. Det är så mysigt för då hör man någon bas som övar och någon sopran, borta i tredje rummet hör man en liten aria, det tycker jag är mysigt.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista