Pressbild Sara Bergmark. Foto:
Foto: Pressbild Henric Lindsten

Ny bok med övernaturligt från författaren Sara Bergmark Elfgren

0:49 min

Hon har bland annat skrivit populära ungdomsromanen "Cirkeln" tillsammans med Mats Strandberg. Den nya boken har hon skrivit på egen hand, men magin och det övernaturliga finns kvar.

Boken heter "Norra Latin" och handlar om två tjejer som börjar i samma gymnasieklass på ett högt ansett teaterprogram. De kommer från olika bakgrunder men en sägen om en gammal elev som fortfarande härjar på skolan för dem samman.

– Jag tycker att det är en väldigt intressant värld och sen så tycker jag att det är spännande, det här med det social spelet på en skola. Jag har inte läst så många böcker som utspelar sig på den här typen av lite mer elitistiska innerstadsskolor. Så jag tycker att det var en spännande miljö att utforska och kombinera med fantasy, säger Sara Bergmark Elfgren och berättar om magin och det övernaturliga som hänger med i hennes skrivande.

– När det gäller det övernaturliga inslaget så, jag dras ju till det oundvikligen på något sätt. Jag tycker det är spännande med vandringssägner och historia och hur saker och ting kan förvrängas med tiden. Så jag tycker att det var roligt att använda det som en nyckel till det övernaturliga i boken.

– Att det finns en historia som har berättats om och om igen sen 40-talet och nästan varje generation eller nästan varje årskurs berättar den på ett lite annorlunda sätt och alla har sina olika versioner av vad som egentligen hände och sen försöka spegla det mot vad som hände i verkligheten, säger Sara Bergmark Elfgren.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista