Laddat möte i "Vilken jävla cirkus". Foto: Jan Töve, Sweetwater Productions AB.
Laddat möte i "Vilken jävla cirkus". Foto: Jan Töve, Sweetwater Productions AB.
Recension

Helena Bergströms film "En jävla cirkus" är som en julkalender för vuxna

2:02 min

Okej, skådespelarna glimrar till ibland men historien är full av klyschor och tvära kast. Det blir snabbt för mycket.

Titel: Vilken jävla cirkus
Regissör: Helena Bergström
Manus: Helena Bergström
Skådespelare: Gustav Lindh, Tomas von Brömssen, Molly Nutley            
Genre: drama, komedi
Betyg: 1

Hugo, en ung student med en sorglig kärlekshistoria bakom sig vaknar upp i cirkusdirektör Casalls cirkusvagn. Han har cyklat omkull när han fick syn på en av cirkusens grisar.

Den mystiska hästskötaren Anna hittade honom sen avsvimamd... Och så börjar livet på cirkusen för Hugo och det är en brokig samling han möter...

Ja, så kan det låta på cirkus Margôt där akrobaten Isabelle flirtar med Hugo på bred östgötska och där ryska hästdrottningen Oksana domderar.

Vilken jävla cirkus är film full av infall, den känns som en lite sämre julkalender för vuxna. Med en snabb och sorglig inledande kärlekshistoria. Där går det väldigt fort, och en längre del på cirkusen där magin saknas. Kocken kan inte laga mat, cirkusdirektören dövar sig med en grogg och clownen är svartsjuk.

Jag har skjutit på det, men nu säger jag det... Vilken jävla film!

Replikerna är nötta, och kanske är problemet där att en hel del improviserats fram... det första som kommer ut kanske inte är det bästa för filmen, eller det originella. Så även om skådespelarna ibland glimrar till, så är det alldeles för mycket klyschor och tvära kast för filmens bästa.

Helena Bergström, kom igen! Förra filmen En underbar jävla jul var betydligt bättre, fortsätt i dom kulisserna istället.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista