Ragnhild Myntevik och Julia Schacht i serien Melk.
Ragnhild Myntevik och Julia Schacht i serien Melk. Foto: Bendik Stalheim Moeller

Nya tv-serien "Melk" kvick, välspelad och riktigt rolig

1:11 min

Norsk tv har haft ett uppsving efter superpopulära serien "Skam". Idag kommer tv-serien "Melk" för en något äldre publik.

Serien som Viafree visar lanseras just som "Nya Skam - fast med bröstpumpar och sömnproblem". Ylva Nilsson håller inte riktigt med men är ändå charmad:

Jag erkänner, jag har svårt att värja mig mot förlossningar på film och tv. Hur förutsägbara de än är.

Ja, det senare är själva ploten för den nya norska tv-serien "Melk" som alltså lanseras som "Nya Skam - fast med bröstpumpar och sömnproblem".

Två nyblivna ensamstående mammor, pedantiska Ingri och slackern Matilde träffas av en slump på BB när de ska föda sina första barn på samma dag  och får sina barn förväxlade.

Idé och manus står skådespelerskorna Ragnhild Myntevik och Julia Schacht som spelar Ingri och Matilde för och kanske är det därför det här är så kvickt, vältajmat och faktiskt riktigt roligt. Och lättuggade avsnitt - 12 minuter.

Hög igenkänning är det också för alla som har dåligt samvete för bortglömda knipövningar eller har råkat ut för pinsamma föräldracoacher. Men nej, en ny "Skam", det är det inte!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista