Författaren Johanna Lindbäck har skrivit en kärleksberättelse som blir som en actionfilm

0:43 min

Författaren Johanna Lindbäck är känd från bloggen "Bokhora" och podden "Bladen brinner" och hon kan det här med kärlek, tycker Viveca Bladh som läst hennes senaste bok "Karta för förälskade och andra vilsna"

"Karta för förälskade & andra vilsna" är en bok om att bli ihop med någon och att det samtidigt tar slut med ens kompis. Viveca Bladh säger såhär om boken:

 En sak i den här boken träffar mig mitt i magen – den där känslan av att man mäter hur lycklig man är i livet. Mest för att man känner att alla andra har så fantastiska liv: åker på resor med kompisar, njuter av sommarlov och blir ihop med någon. Inte har dåligt med pengar, kläder från slutrean och sitter ensam kvar hemma.

Julia och Rasmus är lite i samma sits och när de möts på en skärgårdsö händer det någonting mellan dem – men ingen av dem vågar riktigt visa vad de egentligen känner. Och vad kan man och måste man berätta?

Johanna Lindbäck skriver på ett sätt som gör att en ganska enkel berättelse om förälskelse blir till ren och skär action.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista