William Spetz efter premiären. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio .
William Spetz efter premiären. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio .

Komikern William Spetz på turné med sin humorshow

Nu är det klart att William Spetz tar ut sin föreställning "Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?" på ytterligare en turné.

William Spetz scenföreställning var fullsatt när den gick i Stockholm förra hösten, och den följdes upp med en turné nu i våras.

 

Det blir nu ytterligare en turné till våren med föreställningen. Bland annat står Luleå, Örebro och Falun på schemat.

– Att få åka runt med sin egen föreställning är det roligaste jag någonsin har fått göra. Min dröm är bara att fortsätta skådespela och göra det jag gör, säger han till TT.

 

William Spetz berättar att han under förra turnén blev tryggare och att det kändes som att han fick bättre kontakt med publiken under turnéns gång. Däremot är han fortfarande nervös.

– Jag har aldrig varit helt bekväm på scenen, jag vill alltid göra mitt bästa och överträffa mig själv. Så jag vet att den här, precis som förra turnén, kommer att vara kantad av nervositet. Det är mycket för att det handlar om min mormor och min bästa vän i hela världen, jag tror inte att det går att bara köra då. Det är så viktigt för mig att folk får lära känna henne på det sättet jag gjorde, säger William Spetz.

 

Just nu är William Spetz aktuell i "Den tatuerade änkan" på Scalateatern i Stockholm. Förra året blev han den yngste programledaren i Melodifestivalens historia då han ledde finalen i Friends arena tillsammans med Gina Dirawi.

 

Här är datumen!

3/2 Luleå, 4/2 Umeå, 9/2 Falun, 10/2 Skellefteå, 11/2 Östersund, 16/2 Bollnäs, 23/2 Örebro, 24/2 Eskilstuna, 25/2 Uppsala, 1/3 Kalmar, 2/3 Lund, 23/3 Göteborg, 7/4 Jönköping, 8/4 Linköping, 14/4 Visby, 20/4 Karlstad, 22/4 Stockholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista