Invalda i Swedish music hall of fame.
Gruppbild på 2017-års artister som blir invalda i Swedish Music Hall of Fame. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Swedish Music Hall of Fame till Scenkonstmuséet

Swedish Music Hall of Fame flyttar in på Scenkonstmuseet.

Swedish Music Hall of Fame tar plats på Scenkonstmuseet med en ny utställning som ska berätta Sveriges moderna historia genom dess musik. Utställningen öppnar under våren 2018.

 Utställningen kommer att bestå av två delar. Förutom själva Hall of Fame där de hittills 39 musikskapare som valts in i sällskapet hedras, kan besökare ta del av berättelsen om musikens utveckling från 1920-talets dansrestauranger och jazzorkestrar fram till det svenska musikundret i dag.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna tillgängliggöra och visualisera vår utställning om svensk populärmusik i detta fantastiska läge och sammanhang.

– Vi kommer nu kunna ge de invalda i Hall of Fame den uppmärksamhet de förtjänar och vi är övertygade att detta samarbete med Scenkonstmuseet kommer att stärka populärmusikens status som kulturarv, säger Charlotte Wiking, vd för Swedish Music Hall of Fame i ett pressmeddelande.

 Utställningen öppnar i vår i samband med 2018 års inval av musikskapare till Swedish Music Hall of Fame. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista