Dokumentären "Avicii: True Stories" både nära och långt borta

1:22 min

Här finns både närheten, i Aviciis ansikte när ångesten kommer, och avståndet, till den lyxiga jetset-värld vi hamnar i.

Titel: Avicii: True Stories
Regissör: Levan Tsikurishvili
Manus: Levan Tsikurishvili 
Medverkande: Avicii med vänner och artistkollegor
Genre: Dokumentär
Betyg: 3

Avicii är en världsartist, det framgår tydligt av filmen där hitlåtarna avlöser varann och världsstjärnor leker med honom i studion.
Det är intressant att komma så nära som man ändå gör i den här filmen, beslutet att hoppa av turnerandet och det intensiva tempot med resor kors och tvärs över världen kommer efter panikångestattacker och känslor av meningslöshet. Vi ser svettdropparna i Aviciis panna och får följa med när han läggs in på sjukhus. Så det känns ärligt.

Det mindre intressanta är alla bilder från grabbiga hotelrumsvistelser och konserter som ändå inte känns så där levande som de säkert gör live.

Lite tråkigt är också att man får se så lite av livet utanför den lyxiga artistvärlden. På så sätt känns den här dokumentären längre från publiken än till exempel dokumentärerna om Silvana Imam och Winnerbäck som nyligen gått upp på bio.

Mitt betyg till Avicii: True Stories blir en trea.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista