Alexander Mørk-Eidem sätter upp Roald Dahls Häxorna på Dramaten. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Alexander Mørk-Eidem sätter upp Roald Dahls Häxorna på Dramaten. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.

Mørk-Eidem sätter upp Häxorna på Dramaten

2:58 min

Vi ska skapa en lustfylld läskig atmosfär. Det säger Alexander Mørk-Eidem som sätter upp Roald Dahls Häxorna på Dramaten.

I dag presenterades vårens repertoaren på Dramaten.

Maria Bonnevie återvänder till Dramaten i Tartuffe, där Staffan Valdemar Holm flyttat Molières pjäs till dagens Stockholm och Tartuffe säljer Situation Stockholm till den rike Orgon. Premiär 13 januari.

Häxorna av Roald Dahl i regi av Alexander Mørk-Eidem har premiär 18 januari och blir en familjeföreställning som ska vara både läskig och rolig.

En nyskriven pjäs om socialt utanförskap av Jan Waldekranz, har premiär den 24 januari. De andra heter den, och han står själv på scen tillsammans med Electra Hallman.

25 januari har Cirkus Cirkör-grundaren Tilde Björfors föreställning Kras premiär. En minicirkus med Tanja Lorentzon och Hamadi Khemiri, där akrobatik och teater blandas.

Farnaz Arbabi gör en Dramaten-uppsättning av den prisade TV-serien Angels in America, om 80-talets New York där AIDS skördar många offer och Reagan politik råder. Det blir två delar som sätts upp på Elverket.
Del 1 har premiär 1 februari och heter Millenium.
Del 2 har premiär 22 februari och heter Perestrojka.

Peer Gynt i regi av Michael Thalheimer har premiär 15 februari och där spelar Erik Ehn Peer Gynt, och på scen finns bland andra också Stina Ekblad och Rebecka Hemse.

Lars Noréns Höst och vinter sätts upp i regi av Stefan Larsson med Hans Klinga, Livia Millhagen, Ingela Olsson och Alexandra Rapaport på scen. Premiär 23 februari.

I mars har tre föreställningar premiär:

Kungligaste Teatern av Anna Vnuk sätts upp på Unga Dramaten, premiär 8 mars.

Krister Henriksson och Sven-Bertil Taube möts i Påklädaren av Ronald Harwood. Premiär den 24 mars.

Och Wilhelm Carlsson regisserar Budskapet till Maria av Paul Claudel, med premiär 29 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista