P3 Guld 2018 Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson, programledare P3 Sveriges Radio
P3 Guld 2018 Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson, programledare P3 Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/SR.

Skådespelaren Adam Pålsson leder P3 Guld tillsammans med Tina Mehrafzoon

4:59 min

Adam Pålsson, aktuell som Ted Gärdestad i filmen om den svenske låtskrivaren, gör P3:s Tina Mehrafzoon sällskap på scen i Partille.

Tina Mehrafzoon leder Sveriges största musikgala för fjärde året i rad och den här gången gör hon det tillsammans med skådespelaren och musikälskaren Adam Pålsson. 

Adam Pålsson har tidigare delat ut pris på galan. Hans första stora skådespelarroll var redan 2003 i tv-serien ”Vera med flera” men det var med ”Torka aldrig tårar utan handskar” (2012) som han fick sitt stora genombrott. Adam Pålsson har även sjungit själv i bandet År&dar och kommer att spela Ted Gärdestad i filmatiseringen av hans liv.

– Jag fick fråga och blev så väldigt barnsligt glad över att de tänkt på mig. Men jag har aldrig gjort något liknande och kommer förmodligen aldrig att göra det igen.

Du säger att det blir första och sista. Varför säger du så?

– Jag har aldrig drömt om att bli programledare. Men Tina Mehrafzoon är ju otroligt bra och jag har lyssnat mycket på Musikguiden och stalkat henne i största allmänhet så det känns jättetryggt att gå bredvid henne.

– Det handlar ju om att hylla svensk musik och det är jag väldigt med och gör. Jag älskar musik. 

Du har ju  trampat runt i Ted Gärdestads fotspår det senaste – men hur bra koll har du på dagens svensk musikliv?

– Ja, jag har väldig bra koll på de modernaste artisterna som  Evert Taube, Povel Ramel och de där artisterna som släppt skivor senaste året...

Älskar  du  ny musik?

– Det är klart jag gör., Jag har kanske inte riktigt lika bra koll som Tina men jag tycker... jag fyller ju 30 i mars och då blir jag ju för gammal så det är sista chansen.

Men sen står vi i P4 med öppna armar för dig! Vad ser du fram emot mest?

– Efterfesten! Att skåla... nej, och höra att det gick jättebra!

– Det värsta som kan hända är att det bara blir lite ljummet.

Tina Mehrafzoon som vid det här laget kan betraktas som en veteran ser det som världens roligaste musikfest och kommer att tacka ja varje gång hon får frågan att leda.

Och nu ska du ha Adam Pålssons  som parhäst!

– Jag beundrar Adam och tycker att han har fantastisk förmåga att få det att kännas äkta.

Hon uppskattar hans nyfikenhet och tycker att det är det viktiga för att leda en gala. Att ha någon som är

– Jag kan nästan lite för mycket och då är det bra att ha någon som lyssnar på allt nörderi jag har i mig.

P3 Guld arrangeras på Partille arena utanför Göteborg och direktsänds i både P3 och SVT1. Det blir den 16:e galan i ordningen. I nio olika kategorier prisas de artister som utmärkt sig mest genom året och det bjuds på unika liveuppträdanden, som både summerar året som varit och som vänder blickarna mot framtiden och musikåret som precis har börjat. 

P3 Guld 2018 äger rum lördag 20 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista