Dragomir Mrsic om nya tv-serien "Alex": "En svensk Dirty Harry"

6:08 min

Alex är en korrupt polis som helst håller till på gatan. Men nu när han ska få ordning på sitt liv, så faller världen samman. Dragomir Mrsic spelar huvudrollen i nya kriminalserien Alex.

- Det blir lite nytt att se mig som snut, det säger Dragomir Mrsic om rollen som Alex i nya Viaplay-serien.

Dragomir Mrsic är mest känd för sin roll som Mrado i Snabba Cash, men har gjort en del efter det. Han har filmat mot Tom Cruise i Edge of Tomorrow och varit med i TV-serien Torpederna, bland annat.

Dragomir Mrsic har kommit med idén till Alex som till en del bygger på hans egna erfarenheter från den kriminella världen. Han gjorde en fängelsevända på 90-talet och efter det bestämde han sig för att leva ett liv på rätt sida lagen.
Han ville inte sluta som sin syster och sin bror och utbildade sig som idrottsledare vid Bosöns folkhögskolelinje och bildade familj.
Efter en audition fick han en roll i Josef Fares film Leo, som hade premiär 2007.

I intervjun berättar Dragomir Mrsic mer om TV-serien Alex och om varför han ville göra den. Han berättar också om känslorna när hans son råkar illa ut i TV-serien, och om varför han bröt med det kriminella.

Alex har premiär på Viaplay den 3 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista