Anthony Rapp anklagar Kevin Spacey.
Anthony Rapp anklagar Kevin Spacey. Foto: TT/AP.
#metoo

Anklagelser mot Kevin Spacey

I kölvattnet av nätuppropet #metoo, ber nu den amerikanske filmstjärnan Kevin Spacey om ursäkt till skådepelaren Anthony Rapp, som anklagat honom för sexuella närmanden när Rapp bara var 14 år.

Anthony Rapp berättar för Buzzfeed om att han 1986 blev hembjuden på fest hos den då 26-årige Spacey när de båda spelade i olika Broadway-uppsättningar. Spacey ska då ha burit Rapp till sin säng och lagt sig ovanpå honom innan den 14-årige skådespelaren lyckades göra sig fri och kunde lämna lägenheten.

Kevin Spacey har svarat på anklagelsen på Twitter. Han skriver att Rapps berättelse gjort honom förfärad, men han säger sig inte minnas händelsen och skriver vidare att "om jag uppförde mig på sättet han beskriver är jag skyldig honom en uppriktig ursäkt"

Kevin Spacey passar även på att komma ut som homosexuell efter år av rykten.

Kritiker menar dock att Kevin Spacey nu försöker flytta fokus från anklagelserna genom att komma ut. "Fortsätt fokusera på Anthony Rapp.
Var offrets röst", twittrar skådespelaren Rose McGowan, som var en av de första kvinnorna som vittnade om filmmogulen Harvey Weinsteins framfart mot unga kvinnor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista