Kevin Spacey spelar Frank Underwood i "House of cards.
Kevin Spacey spelar Frank Underwood i "House of cards. Foto: David Giesbrecht/TT/AP.

Skådespelaren Kevin Spacey får inte pris och "House of Cards"-inspelningarna avbryts

Amerikanske skådespelaren Kevin Spacey känd från tv-serien "House of Cards" anklagas ju för sexuella trakasserier  – nu får han inte ta emot pris på Emmygalan, TV-akademin har stoppat planerna. Även inspelningarna av "House of Cards" har nu avbrutits.

Den amerikanske skådespelaren Kevin Spacey skulle ha tilldelats ett pris på den internationella Emmygalan den 20 november i New York, men nu har den internationella tv-akademin som står bakom priset stoppat planerna på att ge det till honom.

 

Beslutet kommer efter att Kevin Spacey anklagats för sexuella närmanden av skådespelaren Anthony Rapp. Händelsen ska ha inträffat på en fest 1986, när Rapp var 14 år. Kevin Spacey har tidigare svarat på anklagelsen på Twitter, där han skrev att Anthony Rapps berättelse gjort honom förfärad - men han sade sig inte minnas händelsen.

 

Och i måndags kom beskedet att Netflix lägger ner "House of cards" efter den kommande sjätte säsongen. Nu meddelar bolaget att inspelningen avbryts.

 

Kevin Spacey, som spelar huvudrollen Frank Underwood i tv-serien, anklagas av skådespelaren Anthony Rapp för sexuella närmanden som enligt Rapp inträffade 1986, när han var 14 år.

 

Netflix och Media Rights Capital, som producerar "House of cards", skriver i ett gemensamt uttalande att produktionen har pausats för att ge dem tid att se över den nuvarande situationen.

 

Redan i måndags åkte chefer från de två bolagen till Baltimore - där serien spelas in - för att träffa skådespelarna och de andra som arbetar med produktionen.

 

När sista säsongen av "House of cards" släpps är än så länge oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista